TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, Kanal İstanbul Projesi’nin Marmara Denizi kıyısındaki sahilleri yok edebileceğini söyledi.

KIYI EROZYONLARINA NEDEN OLABİLİR

Jeolojik anlamda birçok bilim insanı tarafından da değerlendirilen Kanal İstanbul Projesi siyaset dünyasının gündeminden düşmüyordu. Ünlü jeoloji uzmanı Celal Şengör ise projenin yapılmasında Jeolojik olarak bir sıkıntı görmediğini dile getirmişti. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan ise Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki 1 santimlik “kot farkının” karada 10 santime eş değer olduğunu bunun kıyı erozyonlarına neden olacağını ifade etti.

MARMARA DENİZİ KIYISI YOK OLUR

 Alan “Yapılması halinde, ilerleyen yıllarda Marmara Denizi kıyısındaki tüm sahilleri su basacak ve artık hiçbir plaj göremeyeceksiniz” şeklinde konuştu. Ayrıca Kanal İstanbul için ayrılacak maliyetin düşünülenden daha fazla olacağını söyledi. Projenin yapımının 75 milyar TL olarak açıklamasıyla ilgili konuşan Alan “öngörülemeyen jeolojik nedenler” dolayısıyla maliyetin iki kata kadar artabileceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi