Büyük Birlik Partisi Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 2009 yılında Kahramanmaraş'ta bindiği helikopterin düşmesi sonucunda hayatını kaybetmişti.

Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre; Yazıcıoğlu'nun ölümünden sonra merhumun ölüm öncesi ve sonrası görüntülerinin bulunduğunu bir flash belleğin, Elazığ'daki Bank Asya şubesindeki şifreli kasada saklandıktan sonra Pensilvanya'ya götürüldüğü ortaya çıktı. 

Soruşturmaya itiraflarıyla yeni boyut kazandıran Kağan kod adlı itirafçı, Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düşmesi üzerine bölgeye sevk edilen arama-kurtarma timindeki astsubay Aydın Özsıcak ve Yarbay Davut Uçum'un avukatlığını yapan M. A.'nın Fetullah Gülen'i ABD'de ziyarete gittiğini açıkladı.

Kağan verdiği son dakika bilgisinde "M. A.'ya ziyaretin nasıl geçtiğini sorduğumda M. A., özel odada ağırlandığını, kendisine ikramlarda bulunulduğunu, Gülen'in kendilerini kahraman olarak lanse edip, 'Sizler birer aslansınız' diyerek namaz takkesi hediye ettiğini söyledi" dedi.

Gizli tanığın itiraflarına göre Gülen, Yazıcıoğlu'nun helikopterinin enkazından parça çaldığı için yargılanan askerlerin soruşturmasıyla ilgili örgüt avukatlarının görevlendirildiğinin duyulmasının Türkiye'de bomba etkisi yaratacağını belirterek bu konunun örgüt içerisinde bir daha kesinlikle dile getirilmemesi talimatını da verdi.

Gizli tanığın itiraflarına göre Yazıcıoğlu'na mezar olan helikopterden parça söken FETÖ'cü askerlerin örgüt üyesi avukatına örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in 'takke' hediye etti ve "Sizler birer aslansınız" dedi.

Yazıcıoğlu'nun görüntülerinin bulunduğu flash belleğin el koyma operasyondan önce Bank Asya'nın kasasında saklandığını açıklayan Kağan kod adlı gizli tanık şu şok itiraflarda bulundu:

"M. A. bir gün yanıma gelerek 'Elazığ Bank Asya Şubesinde Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili flash bellek ve belgeler var. Devlet Bank Asya'ya el koyabilir, bu flash belleği ne yapalım?' dedi.

Flash bellekte ne olduğunu sorduğumda, Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüntülerinin yer aldığını, helikopter parçalarının sökülmesi dışında başka görüntüler de olduğunu söyledi. İzlemek istediğimi söyleyince 'Abi içiniz kaldırmaz, ayrıca o görüntülere bakmaya sizin yetkiniz yok' dedi.

Ölüm öncesi ve sonrası görüntüler mi var diye sorduğumda 'Muhsin Yazıcıoğlu'nun son anına kadar ki görüntüleri var. Bu flash bellek birinin eline geçerse, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü FETÖ'nün üzerine kalır. Bir an önce bu flash bellek ve belgeleri elden çıkartıp ilgilisine teslim etmek gerekir' dedi. Bana vermesini istedim, 'Aldığım birime teslim etmeliyim' dedi.

Birimden kasıt örgütün TSK ve yargı yapılanmasıdır.

Daha sonra bu flash belleği Banka şubesinden aldığını öğrendim. Yanına gittiğimde flash belleği elinde sallayarak bana gösterdi. 'Görüntüleri izleyelim' dedim ancak göstermedi. İçinde ne olduğunu sorduğumda ise televizyonda izlediğimiz cihazların sökülmesinin çok öncesinde kaydedilen görüntüler olduğunu ve rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüntülerinin içinde bulunduğu söyledi.

Daha sonra flash bellek M. A. tarafından Elazığ il imamına verildi. O da 2015 yılında belleği Amerika ziyaretinde örgüt elebaşı Fetullah Gülen'e teslim etti."

Editör: Haber Merkezi