31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesinde dünyaya gelen Şehit Lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğduğu ev müzeye çevriliyor. Haberi Sivas Valisi Salih Aydın verdi. 

2009 tarihinde helikopter kazası sonucunda yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğup büyüdüğü evi müze oluyor. Restorasyon çalışmaları süren evde incelemelerde bulunan Vali Ayhan, firma yetkililerden bilgi aldı. 

Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğü Elmalı Köyü'nde sık sık ziyarete giden Vali Ayhan, "Şehit lider Muhsin Yazıcıoğlu'nun doğduğu ev, yaşadığı ev, hakikaten burada ülkesine dair büyük hayaller kurduğu yeri müze yapıyoruz. Bir anı evi yapıyoruz." dedi.

'ALİ YAZICIOĞLU'NA TEŞEKKÜR'

Müze restorasyonu kapsamında hanesini hibe eden Muhsin Yazıcıoğlu'nun akrabası Ali Yazıcıoğlu'na da teşekkür eden Vali Salih Aydın, "Sivas şanslı, Şarkışla şanslı, Elmalı köyü daha şanslı, böyle bir müstesna şahsiyet yetiştirdiği için. Onun fikirlerinden bundan sonraki nesil ilham alacak." dedi. Diğer taraftan müzelerin de önemine dikkat çeken Vali Ayhan, "Sivas'ın hafızalarının gün yüzüne çıkartıldığını, bu konuda dört koldan herkesin hummalı bir şekilde çalıştığını" ifade etti.

Sivas Valisi Salih Aydın'a Elmalı Köyü'ne yaptığı ziyarette Şarkışla Kaymakamı Mehmet Erdem ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz da eşlik etti.

'2-3 AY SONRA HARİKULADE BİR MEKAN OLACAK'

Gençlerin Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanımaları açısından yapılan hazırlıkların devam ettiğini dile getiren Ayhan son olarak şunları ekledi:

"İçine de güzel bir ruh vereceğiz, bir fonksiyon vereceğiz. Gençlerimizin Muhsin Yazıcıoğlu'nu tanımaları açısından hazırlıklar devam ediyor. Ailesinin sahip çıkması bizi çok çok mutlu etti, onlar da materyaller anlamında bizlere çok destek olacak. İç fonksiyonu, teşhir tanzim projesi de son aşamasına geldi. 10-15 gün sonra kuruldan geçtikten sonra da onun uygulamasına başlayacağız. Yani 2-3 ay sonra burası harikulade bir mekan olacak." 

 

Editör: Haber Merkezi