Yazarı Musa Dinç olan ve çocuklara yönelik masal kitabı olarak piyasaya çıkarılan 'Gül ve Düşün' isimli kitaptaki skandal ifadeler büyük tepki çekmişti.

Arı Sanat Yayınevi’nden çıkan ve fabl türünde 15 masalın bulunduğu kitapta bir tilkinin ayıya tecavüzü anlatılıyordu.

Tilkinin 'Bir cezalandırma yöntemi olarak' ayının bekaretini bozduğu belirtilirken, ayı da ‘namusu iki paralık olmuş’, ‘mahcup’ ve ‘suçlu’ olarak gösterildi. 

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre sosyal medyada bu satırların yayılmasının ve büyük tepki gösterilmesinin ardından Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti, kitapla ilgili soruşturma başlattı. 

İğrenç olay sosyal medyada “Gül ve Düşün kitabı kaldırılsın” ve “Musa Dinç tutuklansın” başlıklarıyla ‘trend topic’ oldu. Kullanıcılar “Kendi kafalarının içindeki pisliği yansıtıyorlar. Çocuklardan ve hayvanlardan uzak dursun böyleleri”, “Yazar müsveddesi yargılanmalı”, “Hiç mi denetleme yok önüne gelen istediğini yazabiliyor mu? Çocukları nasıl koruyacağız” gibi sözlerle yazarı ve yayınevini eleştiri yağmuruna tuttu.

Kitap için imza günleri de düzenlenip çocuklar için satışa sunulmuş. Tepkilerin ardından kitabın yazarı Musa Dinç ve Arı Sanat Evi’nden özür açıklamaları geldi. Dinç, “Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor. Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor” demişti.

Editör: Haber Merkezi