Profesör Doktor Naci Görür, daha önce Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremi katıldığı bir canlı yayında önceden bilmiş, daha sonra farklı noktalar için de uyarılarda bulunmuştu. 

Görür'ün uyarıda bulunduğu bir başka yer ise Bingöl Karlıova idi. 

Görür, DHA'ya verdiği röportajda, "Bingöl Karlıova'ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz veya Adıyaman Malatya yöresi ve Maraş'a doğru olan kesimlere özenli olmak lazım" demişti. 

Ayrıca Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında ise Kahramanmaraş yöresinin ciddi risk altında olduğunu söylemiş bu bölgede uzun zamandır her hangi bir depremin meydana gelmediğini ifade etmişti. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, saat 17:24’te merkez üssü Bingöl’ün Karlıova ilçesi olan 5.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yaklaşık yerin 5 kilometre derinliğinde olan deprem Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde kuvvetli hissedildi.


Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depreme ilişkin şu ifadeleri kullandı:

- Arkadaşlar merhaba, televizyonlardan sizleri bilgilendiremedim. Bildiğiniz gibi, Karlıova-Kaynarpınar'da 5,7 büyüklüğünde bir deprem oldu.

- Bu deprem KAF ile DAF'ın kesim yerine yakın ancak KAF üzerinde. Bu deprem birçok bakımdan önemli. Birincisi, biz Erzincan-Karlıova arasında Yedisu Fayı üzerinde büyük bir deprem bekliyoruz.

- Bu deprem bu hat üzerinde. Dolayısıyla, bu fayı tetikleyebilir, dikkatli olalım. İkincisi bugün olan depremin DAF'ın Bingöl-Karlıova segmanı ile ilişkisi yok. Bu segmanda hala büyük bir deprem bekliyoruz .