NATO Zirvesi için taksiciler de hazırlık yaptı
Ankara'da 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi öncesinde güvenlik ve organizasyon hazırlıkları sürerken, taksi esnafı da yabancı konukları en iyi şekilde ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Genel Başkanı Mehmet Yiğiner, zirve kapsamında başkente gelecek misafirlerin ilk karşılaşacağı kişilerden birinin taksiciler olacağını belirterek, ülkenin misafirperverliğini en iyi şekilde yansıtmayı hedeflediklerini söyledi.
Şoförler gri pantolon ve beyaz gömlek giyecek
Yiğiner, zirve süresince görev yapacak taksi şoförlerinin standart bir kıyafetle hizmet vereceğini belirterek, şoförlerin gri pantolon ve beyaz gömlek giyeceğini ifade etti. Ayrıca araçların temizliği ve hizmet kalitesine de özel önem verileceğini vurguladı.
Yabancı misafirlere lokum, kolonya ve soğuk su ikram edilecek
Türk kültürünü tanıtmak amacıyla taksilerde yabancı konuklara Türk lokumu, kolonya ve sıcak hava nedeniyle soğuk su ikramı yapılacağı açıklandı. Böylece başkente gelen delegasyonlara ve yabancı misafirlere daha sıcak bir karşılama sunulması amaçlanıyor.
"Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğiz"
Mehmet Yiğiner, zirvenin Türkiye'nin uluslararası alandaki konumunu göstermesi açısından önemli olduğunu belirterek, taksici esnafının emniyet ve yetkili kurumların yönlendirmelerine titizlikle uyacağını söyledi.
Yiğiner, tüm şoförlerden yabancı misafirlere karşı güler yüzlü, nazik ve örnek bir hizmet anlayışı sergilemelerini isteyerek, Ankara'nın ve Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edileceğine inandığını ifade etti.
