Verdiği mücadele sayesinde daha önce üç kez kanseri yenmeyi başaran Neslican Tay, geçtiğimiz günlerde dördüncü defa kansere yakalandığını açıklamıştı. Her zamanki gibi mücadeleye, savaşmaya devam edeceğini söyleyen Neslican, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Güçlü duruşu ve kansere karşı verdiği savaşla birçok kişiye ilham olan Neslican Tay'ın hastaneye yatmadan önce çektiği videoda söylediği son sözler ise milyonlarca kişi tarafından tekrar tekrar izlendi. 

"İYİLEŞİCEĞİME İNANIYORUM"

Dördüncü defa kansere yakalanan Neslican Tay hastaneye yatmadan önce bu açıklamayı yapmıştı: "Biliyorsunuz ki 2.5 seneden fazla bir süredir kanserle uğraşıyorum. Çok fazla farklı tedavi denedik. Denediğimiz kemoterapilerin hepsi ilk başta olumlu yanıt verdi ama daha sonra maalesef sürekli kanser nüksetti. Yani bu yaşadığım kaçıncı metastas sayamıyorum bile. Ciğerlerim zaten berbat durumda maalesef. O yüzden geçtiğimiz ay bir biyopsi alındı benden. Amerika'ya yollandı. Doktorum kemoterapiyi kesti ve dediki akıllı bir ilaç var Nesli, belki olur yüzde 5 ihtimalle. Ama maalesef yapılan gen testine göre benim tümörüm en iyi kemoterapi ile durdurulabiliyormuş. O yüzden daha önce almadığım farklı bir tedavi alacağım hemen yarın. Bunu kabul etmem çok zor oldu. Çünkü iyileşiceğine çok inanıyorum. İyileşmeyeceğimi bir gün bir kere bile düşünmedim ama bu sürecin acılı yollardan olması beni de yıpratıyor. Saçlarımı kaybetmek, özgürlüğüm, yaşam kalitesinin düşmesi... Kemoterapinin getirdiği bir sürü acı şey var. Bunları yaşamak artık istemiyorum ama bu hayatta kalmak için onu yapmam gerekiyorsa kemoterapi alacağım. Zaten bir tane ciğerim çalışmıyor tümor yüzünden. Bu sebeple de çok sinirlendim bugün. Hani n'oluyoruz dedim. Bu kadar ileri gidemezsin. Konuştuğum da nefesimi kesemezsin. Sen kimsin dedim. Kimsin de vücuduma bu kadar hükmederek benim hayatımı bu kadar kötü etkiliyorsun. Madem etkliyiorsun o zaman alıyoruz o kemoterapiyi ve paşa paşa seni yolculuyoruz dedim. Çünkü bu yapmak ve savaşmak zorundayım. Onu yenmek zorundayım çünkü gerçekten bu hayatta kalmak istiyorum. Ve yeneceğim".

DUYGU ÖZASLAN'A TEPKİ

YouTube ve Instagram'da makyaj videoları çekerek fenomen olan Duygu Özaslan, Neslican Tay'ın ölümünden sonra paylaştığı yazı ile büyük tepki çekti. Duygu Özaslan "Çok üzgünüz Neslican, bütün o pozitifliğinin, gücünün seni iyileştireceğine çok inanmıştım. Bana son yazdığın mesajı görmemişim, şimdi okudum. Cevap yazsam da göremeyecek olman beni çok üzüyor. Sen hepimize ilham oldun, neşe oldun. İçinin, dışının güzelliğiyle. Artık huzurlu olmanı diliyorum" paylaşımını instagram üzerinden yaptı. Özaslan'ın "Bana son yazdığın mesajı görmemişim, şimdi okudum" demesi tepkilere yol açarken hala kendi egosunu öne çıkarıyor şeklinde yorumlar yapıldı.