İşgalci İsrail ordusu'nun Gazze'deki saldırılarında 10'u çocuk 28 kişiyi vahşice katlederken, çok sayıda kişi de yaralandı. İsrail bu saldırılarına devam edeceğini açıklarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, tüm dünyaya şiddete karşı çıkma çağrısı yaptı.

ERDOĞAN BİRLİK OLMAYA DAVET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyayı İsrail'in Mescid-i Aksa'ya, Kudüs'e ve Filistinlilerin evlerine yönelik saldırılarına karşı etkili şekilde harekete geçmeye davet ediyorum" yazdı.

ERDOĞAN'IN PAYLAŞIMINA ÇİRKİN CEVAP

Erdoğan'ın bu paylaşımının ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahun'nun oğlu Yair Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tweetinin altına skandal bir paylaşım yaptı. Netanyahu'nun oğlu, Erdoğan'ın paylaşımına sözde "Kürdistan" bayrağı görseliyle yanıt verdi.

TÜRKİYE'YE BOYKOT ÇAĞRISI DA YAPTI

Bununla da yetinmeyen Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu Twitter hesabından Türkiye ile ilgili küstah bir paylaşımda bulundu. Oğul Netanyahu paylaşımında, "İsrail'in ve Yahudi halkının yok edilmesi çağrısında bulunan Türklerden binlerce cevap alıyorum! Hâlâ tatil için oraya uçmakta olan İsrailliler aranızda ne var?" diyerek İsrail vatandaşlarına Türkiye'yi boykot etme çağrısında bulundu.