İnternet üzerinden dizi ve film yayını yaparak milyonlarca aboneye ulaşmayı başaran Netflix skandallara devam ediyor. Yaptığı yapımlar ile eşcinselliği öven ve her fırsatta Türkiye'ye hakarat etmeyi görev sayan online dizi ve film platformu Netflix şimdi de '13 Commandments' adlı diziyle yeni bir skandala imza attı. Dizide Atatürk ve Erdoğan fotoğrafları kullanılarak Türkler barbar ve katil olarak gösterildi.

BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Belçika yapımı olan Netflix dizisi '13 Commandments'in ilk bölümü bir Türk'ün boğaz kesmesiyle başlıyor. Dizide katilin Türk olduğunu vurgulamak için Türk motifleriyle işlenmiş halının üzerinde Atatürk ve Erdoğan fotoğraflarının olması sosyal medyada da büyük tepki çekti. Filmdeki o sahneye bir çok kişi sitem etti. 

DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Netflix daha önce de 'Collateral' adlı filmde Türkiye propangadası yaparak "Kırıkkale dünyanın en berbat yeri. Türkiye'de olmadığım için şükrediyorum" sözlerine yer vermişti. 

TÜRKİYE'DE KALMAYA DEVAM ETTİ

Geçtiğimiz günlerde Netflix'in Türkiye'deki yayın hayatına devam etmesi için RTÜK'ten yayın lisansı alması gerektiğiyle ilgili RTÜK açıklama yapmış ve Netflix'in başvuruda bulunduğunu, Türkiye'de kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Editör: Haber Merkezi