6 Nisan’da çalışmalarına başlayan nöbetçi noterlerde 381 bin 722 kadar ikinci el araç satışı gerçekleştirildi. Bu kapsamda satışların ve işlemlerin artması sebebiyle ödemede güvenlik sağlamak adına noterlerde kredi ve banka kartıyla ödeme yapılması için başlanan çalışmalar son bulurken, kartla ödeme uygulamasının başlanacağı tarih belli oldu.

GÜVENLİ ÖDEME SAĞLANACAK

Nöbetçi noterlik uygulaması ile hafta sonu da işlem yapılabilmesi Adalet Bakanlığı’nın açıklamalarına göre büyük rağbet görüyor. 6 Nisan’da uygulanmaya başlayan nöbetçi noterliklerle birlikte 381 bin 722 kadar ikinci el araç satışı, 81 bin 643 vekâletname işlemi yapıldı. İşlemlerin bu denli çoğalmasıyla birlikte ödemede güvenceyi sağlamak adına yeni kararlar alınan noterlerde sahtekarlık, dolandırıcılık gibi vakaları engellemek için noterlik ücretleri ve harç ödemelerinin kredi ve banka kartlarıyla yapılabilmesine karar verildi.

1 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

1 Şubat’ta uygulanmaya başlanacak yeni düzenlemeyle nakit mecburiyeti ortadan kalkacak ve kredi ya da banka kartıyla ödeme sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi