İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Nusret’in kardeşi Özgür Gökçe tutuklandı

Nusret’in kardeşi Özgür Gökçe tutuklandı

Nusret Gökçe’nin kardeşi Özgür Gökçe, fuhuşa aracılık suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı.

Ünlü restoran zinciri sahibi Nusret Gökçe’nin kardeşi Özgür Gökçe, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı. Gökçe’nin “çocuğun fuhuşuna aracılık etme” suçlamasıyla cezaevine gönderildiği bildirildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce bir operasyon gerçekleştirildi. Yapılan ilk operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin telefonlarında yapılan incelemeler sonucunda yeni delillere ulaşıldı.

Bu gelişmeler üzerine ikinci operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli tutuklanırken, 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan şüpheliler arasında Özgür Gökçe’nin de bulunduğu tespit edildi. Soruşturma kapsamında Gökçe’nin fuhuş eylemlerine aracılık ettiği belirlenirken, yaklaşık 10 gün önce tutuklandığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu kadınların mobil uygulamalar üzerinden ev ve otellere yönlendirildiğini tespit etti.

Yapılan teknik ve fiziki takiplerde şüphelilerin, fuhuştan elde edilen gelirler için farklı kişilere ait banka hesaplarını kullandıkları belirlendi. Son bir yıl içerisinde yaklaşık 15 milyon liralık para trafiğinin gerçekleştiği kaydedildi.

Soruşturma çerçevesinde 17 Nisan’da İstanbul başta olmak üzere Samsun, Diyarbakır ve Ankara’da toplam 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 13 şüpheli gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklanırken, 6’sı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.