Güvenlik yazılım ve donanım merkezi olan, aynı zamanda şifreleme, ağ güvenliği, e-posta güvenliği, mobil güvenlik ve birleşik tehdit yönetimi için ürünler geliştiren Sophos, Android telefonlarda bulunan Google Play'deki bazı uygulamaların, ücretsiz olduğu belirtilse bile kullanıcılara 200 euro veya üzeri bir ücret çıkardığını tespit etti.

Sophos'un güvenlik uzmanları, abonelik iptali yapılsa da, abonelik ücretini almaya devam eden birkaç uygulamayı ortaya çıkardı. Tespit edilen uygulamalardan 14'ü Google Play'den kaldırılsa dahi, QR kod okuyucu adlı bir uygulama hala kaldırılmadı ve kullanıcılar tarafından indirilmeye devam ediliyor. 

YÜKSEK RAKAMLAR ÖDÜYORLAR

Google Play'deki birçok uygulama, telefondan kaldırıldıktan sonra abonelik iptalini otomatik olarak başlatır. Ancak bu 15 uygulama telefonlardan kaldırılsa bile abonelikler devam ediyor ve kullanıcılar yüksek rakamlar ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca bir aylık ücretsiz denemenin ardından 200 euro veya daha fazla ücretle karşı karşıya kalabiliyorlar. Ücret ise, Google Play hesabınıza tanımladığınız paradan ya kredi kartınızdan otomatik olarak tahsis ediliyor. 

Bazı uygulamalar için sadece telefondan kaldırma işlemi yeterli olmayabilir. Telefonunuza indirdiğiniz ve bu şekilde şüpheye düştüğünüz uygulamaları Google Play üzerinden 'Aboneliği iptal et' butonuna tıklayarak iptal edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi