Devlette yurt ücreti aylık 168 lira. Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasında değişirken KKTC'de 300 lira olarak belirlendi.Son dönemde özel üniversitelerin sayısının artmasına paralel olarak öğrenci ve özel yurtların sayısı da artıyor. Öğrenci yurtlarının bir gayrimenkul yatırım aracı olarak görülmesiyle de büyük inşaat firmalarının yurt yatırımları hız kazanıyor.  

İSTANBUL'DA 8.500 TL

Yurtlarfiyatlarcom verilerine göre, 2019-2020 eğitim-öğretim döneminde Türkiye genelindeki özel yurtlar arasında yıllık ücreti en ucuz olan şehirler 4 bin lira ile Tokat ve Konya. İstanbul'da yıllık ücret 8 bin 500 liradan başlıyor, yıllık ücreti 42 bin lira olan yurt da bulunuyor. Ankara'da yurt fiyatları ise 4 bin 500, İzmir'de 6 bin 200 liradan başlıyor.

Yurt seçerken nelere dikkat edilmeli?

- İyi bir inceleme sonucu karar verin.
- Yurt markasının güvenilirliğini araştırın.
- Tesisin güvenliğine bakın.
- Temizlik, ulaşım ve konfor kriterlerine göz gezdirin.
- Sosyal yaşam ve olanaklar ile yurttaki etkinlikleri inceleyin.

Ruhsatsızlara dikkat!

Özel Öğrenci Yurtları Birliği Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldızhan, devlet yurtları dışındaki yerlerde barınacak öğrencilere ruhsatsız yurt uyarısında bulundu. Yıldızhan, yurtların Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'ne uygun olması gerektiğini söyleyerek, öğrencilere MEB'den ruhsat ve izin almamış bir yeri asla tercih etmemeleri konusunda uyardı. Yıldızhan, öğrencinin kararını verdikten sonra kurumla karşılıklı taahhütname imzalaması gerektiğinin altını çizdi.