Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda, öğretmen ve hizmetli odalarındaki çay-kahve düzeneklerinin kaldırılması istendi. Getirilen bu yasağa Eğitim-Iş Çanakkale Sube Başkanı Ahmet Mantaş ile Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can, yaptıkları açıklamalarla tepki gösterdi.

'BU YASAK KABUL EDİLEMEZ'

Eğitim-Iş Çanakkale Sube Başkanı Ahmet Mantaş konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında bu durumun kabul edilemez olduğunu aktararak, "Eğitim-iş Çanakkale şubesi olarak bu yazının içeriğinin yasakçı bir dille yazıldığını bunun kabul edilir tarafı olmadığını kaldıki Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un "Yeni nesil öğretmenler odası" projesinde çay ocağı ile mikro dalga fırın gibi elektrik ve bazı elektronik eşyaların olduğunu belirterek konunun takipçisi olacağımızı belirtmiş bulunuyoruz" dedi.

Eğitim Bir-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Can da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, idareci ve öğretmenlerin gelen yazıya takılmamaları gerektiği belirterek, olayın takipçisi olduklarını bildirdi.

Editör: Haber Merkezi