İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler ile öğretmenlerin huzur ve güven içinde olması amacıyla tüm okullarda ve çevresinde emniyet tedbirleri aldı.

Tüm ilçelerde, Narkotik ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin katılımıyla uygulama gerçekleştirildi.

Okul önleri ve yakınlarında şüpheli araçlar durdurularak kontrol edildi, şüpheli kişilere de GBT uygulaması ve üst araması yapıldı.

Mobil Okul Timleri (MOT) okullar civarında gerekli emniyet tedbirlerini aldı, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de okul servis minibüsleri ve sürücülerinin kontrollerini gerçekleştirdi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de ''telefon dolandırıcılığı'' ve ''güvenli internet kullanımı'' konularını içeren broşürleri öğrencilere ve velilere dağıttı.

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE KONTROLLER YAPILDI

İstanbul'da Ataşehir Turgut Özal Bulvarı’nda öğrenci servislerinde kontroller yapıldı.

Denetimlerde, araç sürücüleri ve hosteslerin evrakları kontrol edildi, araçların yeterlilikleri, öğrencilerin kullandıkları emniyet kemerlerini incelendi.

ULAŞIM ÜCRETSİZ

Bugün İETT otobüslerinde, metrobüslerde, metrolarda ve vapurlarda ulaşım, sabah 06:00 ile 14:00 arası ücretsiz. Park yeri sıkıntısı nedeniyle yol kenarına park etmek durumunda kalan, bu nedenle yol daralmasına sebep olan okul servislerine İSPARK’lar açıldı. 118 İSPARK otoparkı servis araçlarına ücretsiz hizmet verecek. Bunun yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü’yle ortak yürütülen projeyle servis şoförlerine alkol ve uyarıcı madde testi yapıldı.

OKUL ARA TATİL TARİHLERİ

18-22 Kasım 2019'da ilk ara tatil yapılacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
25 Kasım'dan 17 Ocak'a kadar birinci dönem devam edecek. Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)
İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020'de başlayacak.
06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
13 Nisan 2020 tarihinde başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

DESTEKLEME VE YERLEŞTİRME KURSLARI BAŞVURULARI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), öğrenci ve mezunlar için ücretsiz olarak düzenlenecek destekleme ve yetiştirme kurslarına öğrenci başvuruları 19-23 Eylül 2019'da alınacak. Kurs sınıfları 24-29 Eylül 2019'da oluşturulacak. Yıllık açılacak kurslar 30 Eylül 2019'da başlayacak ve 7 Haziran 2020'de tamamlanacak.

GOOGLE’DAN ÖĞRENCİLERE SÜRPRİZ

Arama motoru Google, özel günler öncesinde yayınladığı doodlelar ile kullanıcıların dikkatini çekiyor. Bugün milyonlarca öğrenci için okul zamanı başladı. Google, bugün başlayan okullar ile ilgili özel bir doodle yayınladı.

Editör: Haber Merkezi