AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

HDP ile İYİ Parti arasındaki tartışmaya değinen Çelik, şunları söyledi:

"Millet İttifakı kimlerden oluşuyor? Açık şekilde söyleyecekler. Burada mahcubiyetle karışık bir gizlilik söz konusu." ifadelerini kullandı. Libya'daki gelişmelerle ilgili de konuşan Çelik, "Herhangi bir şekilde oradaki misyonlarımız, insanımız hedef olursa Hafter güçlerini, darbeci güçleri bundan sonra meşru hedef kabul edeceğimizi açık şekilde söylüyoruz." 

Çelik, "Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçen şehir hastaneleri başta olmak üzere iktidarımızın ilk günden bu yana sağlık alanında gerçekleştirilen devrimler, güçlü altyapı, hastalara müdahale, hastaların misafir edildiği ortamlar, yoğun bakım açısından ne kadar hazırlıklı olduğumuzu göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Hemşireler gününü de kutlayan Çelik, "Koronavirüs hayatla ilgili, ekonomi, politikalarla ilgili kabulleri altüst edeceği gözüküyor. Neoliberal küreselleşmenin bundan sonra nasıl bir şekil alacağı, daha insana dayalı bir küreselleşmenin nasıl olacağı tartışmalar büyük bir ivme ile güçleniyor. Küresel adalet ve sağlık güçleniyor. DSÖ Başkanı bir aşı bulunduğu zaman bunun herkese eşit dağıtılacağı önemli konulardan biri olacak. Türkiye küresel adalet talebine karşılık verecek bir performans gösteriyor. Türkiye'den 131'e yakın ülke talepte bulundu, 76 ülkenin talebi karşılandı. Filistin halkına da 5 milyon dolarlık bir yardım gönderilmiştir" dedi.
 

Editör: Haber Merkezi