Dün Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda, Gelibolu ilçesi Ilgardere ile Eceabat ilçesi Yalova köyleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın bugün kontrol altına alındı. Günün ilk ışıkları ile ortaya çıkan görüntü facianın boyutlarını gözler önüne serdi. Çıkan yangında yaklaşık 450 hektar alan kül oldu.

Bugün ise İstanbul Çekmeköy'de ormanlık alanda yangın çıktı. Alemdağ'da olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürülen yangında yaklaşık 15 dönümlük alan zarar gördü.

İki yangının ardından ortaya atılan bir iddia sosyal medyada dikkat çekti. Gazeteci Mehmet Ali Önel, son günlerde çıkan yangınların bir sabotaj olabileceği iddiasında bulundu.

Önel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yerden atılan uçan bir cisim (muhtemelen işaret fişeği) duman çıkararak ormanlık alana düşüyor.

Çok ilginc bir saptama! #Gelibolu orman yangını saat 15 sularında çıktı. #Agva'daki sabotaj saati 15.08. Her iki yangının aynı saatte çıkarılmış olması bir tesadüf mü yoksa terör örgütünün kullandığı şifre mi? Bu sabotajlar terör suçu kabul edilmeli!" açıklamasında bulundu.
 

Editör: Haber Merkezi