47 yıllık yayın hayatımızda, içeriden ve dışarıdan yolumuza taş koyanlar oldu... Yazarlarımız ve yöneticilerimiz hain kurşunlara hedef oldu, susturulmak istendik. Ama başımız dik, alnımız açık mücadelemizi sürdürdük, sürdüreceğiz. Sizin desteğiniz olduğu süre de bütün baskılara rağmen yolumuzdan dönmeyeceğiz.

Rahat uyu Zeki Ağabey
BU gazetenin kurucusu olan ve bugün de onun yolundan yürümeye devam ettiğimiz ancak yokluğuna bir türlü alışamadığımız, ağabeyimiz, Zeki Saraçoğlu'nu da şükranla anıyoruz.  


O artık aramızda olmasa da ORTADOĞU gazetesi bütün baskı, entrika ve ihanetlere rağmen dimdik ayaktadır. Bu gazete aslında Türkiye'nin kısa demokrasi tarihidir. ORTADOĞU, Türkiye'nin Türk dünyasına dönük yüzüdür. Eğriye eğri, doğruya doğru, yolsuzluğa ve haksızlığa 'Dur' diyerek yayınımızı sürdürüyoruz. Sizlere layık olmaya çalışıyoruz.

Türkeş ve ORTADOĞU

GAZETEMİZE ORTADOĞU adını koyan Başbuğ Alparslan Türkeş'i de rahmet ve şükranla anıyoruz.



Türkiye'nin zor günler geçirdiği 1980 öncesinde hükümetler kurulamıyordu. Rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş, MC hükümetinin temellerini ORTADOĞU'nun Ankara Bürosu'ndaki görüşmeler sonrası attı. Bu, Türkeş'in ORTADOĞU gazetesine verdiği değerin de bir göstergesiydi.  

 

Editör: Haber Merkezi