İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Osmangazi Belediye Meclisi’nde tansiyon yükseldi: Tartışma büyüdü

Osmangazi Belediye Meclisi’nde tansiyon yükseldi: Tartışma büyüdü

Osmangazi Belediye Meclisi toplantısında siyasi gündem ve yerel yönetim tartışmaları nedeniyle tansiyon yükseldi. CHP ve AK Parti grup sözcüleri arasında yaşanan sert polemikler meclis salonunda gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Osmangazi Belediye Meclisi’nde gerçekleştirilen olağan toplantıda siyasi tartışmalar gündeme damga vurdu. Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın yönettiği oturumda hem yerel hizmetler hem de ülke gündemine ilişkin açıklamalar yapılırken, parti grup sözcüleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Toplantıda özellikle yargı süreçleri, belediye çalışmaları ve siyasi değerlendirmeler üzerine yapılan konuşmalar meclis salonunda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Karşılıklı açıklamalar sırasında zaman zaman sözlü atışmalar yaşandığı belirtildi.

CHP ve AK Parti arasında sert polemik

Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Sözcüsü, son dönemde yaşanan terör olayları ve güvenlik gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarda “terörsüz Türkiye” vurgusu yapılırken, şehit olan güvenlik güçleri için başsağlığı mesajı verildi.

CHP Grup Sözcüsü ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında yürütülen yargı sürecine değinerek sert açıklamalarda bulundu. CHP cephesi, tutuklama kararının siyasi olduğunu savunurken, yargı süreçlerinin bağımsız yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Meclis salonunda gergin anlar yaşandı

Karşılıklı açıklamalar sırasında meclis üyeleri arasında zaman zaman sözlü tartışmalar yaşandı. Tarafların birbirlerinin açıklamalarına tepki göstermesi üzerine oturumda tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın zaman zaman meclisi sakinleştirmek için müdahalede bulunduğu belirtildi.

Toplantıda belediyenin mali yapısı, projeleri ve sosyal çalışmalarına ilişkin değerlendirmeler de yapıldı. Başkan Erkan Aydın, belediyenin bütçe yönetiminde tasarruf sağlandığını ve çeşitli projelerin sürdüğünü ifade etti.

Belediyenin projeleri de gündeme geldi

Mecliste yapılan görüşmelerde Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü sosyal belediyecilik projeleri, afet hazırlıkları ve yeni yatırımlar da ele alındı. Başkan Aydın, Arkeopark projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve yeni sosyal destek projelerinin hayata geçirileceğini açıkladı.

Bütçe görüşmelerinde ise 2026 yılı mali bütçesinin oy çokluğuyla kabul edildiği ve belediyenin gelir-gider dengesinde Türkiye genelinde üst sıralarda bulunduğu ifade edildi.

Tartışmalar gündem oldu

Osmangazi Belediye Meclisi’nde yaşanan tartışmalar sosyal medyada da geniş yankı buldu. Meclis toplantısında yaşanan gerginliğe ilişkin görüntüler kısa sürede paylaşılırken, siyasi partilerden farklı değerlendirmeler geldi.