Küçükçekmece Beşyol otobüs durağında akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik sebebiyle yanyol yerine E-5'den gitmeyi tercih eden otobüs şoförleri, vatandaşın hayatını tehlikeye atmasına neden oluyor. İETT'ye ait özel halk otobüsleri yanyola girmeden D-100 karayolundan devam ederek otobüs durağında bekleyen yolcuları almadan transit devam ediyor.

CANLARINI HİÇE SAYIYORLAR

Küçükçekmece Beşyol mevkiinde akşam saatlerinde yoğunlaşan trafik sebebiyle yanyoldaki durağa girmeyen otobüsler vatandaşın canını tehlikeye atmasına neden oluyor. Evlerine gitmek için canına hiçe sayan vatandaşlar ise yanyoldan D-100 karayoluna geçerek otobüse binmeye çalışıyor. Duraktaki vatandaşlar ise  her gün aynı manzaranın yaşandığını belirterek, yetkililerden bu problemin giderilmesini istiyor. Öte yandan D-100 karayolundan giden otobüse binemeyen vatandaşların ise mağduriyeti söz konusu.

KİM HAKLI KİM SUÇLU

Söz konusu durum için hem vatandaşlar hem de otobüs şoförleri şikayetçi. Akşam saatlerinde neredeyse kilitlenen trafiğin içine girmek istemeyen otobüs şoförleri bu vaziyetten dert yanıyor. Diğer taraftan yanyola girmek yerine D-100 karayolundan transit bir şekilde yoluna devam eden otobüsler sebebiyle mağduriyet yaşayan vatandaşlar da sosyal medyadan yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Peki bu durumda kim haklı kim suçlu? Durakta bekleyen bir vatandaş, yapılan röportajda şunları söyledi: "Her gün aynı manzara. Trafik sebebiyle özel halk otobüsleri durağa yanaşmıyor. Özellikle iş çıkışı saatlerinde yaşanıyor. Son birkaç gündür hava ise çok soğuk. Millet soğukta otobüs gelmesini bekliyor. Gelmeyince vatandaş çareyi kendini yola atmakta buluyor. Ya da benim gibi farklı yollarla evlerine gitmeye çalışıyorlar. Öğrenciyim aylık abonman yapıyorum ki evime tek vesaitte gidebileyim diye. Çünkü başka türlü gitmeye kalkınca fazla para vermek zorunda kalıyorum. Benim gibi çok daha fazla mağdur olduğunu düşünüyorum. Mümkünse bu probleme bir el atılsın. Yoksa biri canından olacak."

Editör: Haber Merkezi