AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin,  "Pembe Oda denilen uygulamayı biz getirdik ve çok da doğru yaptık ama FETÖ’cüler bunu kullanarak cezaevinde hamile kalıyorlar. Maksatları da Türkiye’yi karalamak" dedi.

Zengin, Habertürk yazarı Fatih Altaylı'ya yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı. Altaylı'nın yazısından bir bölüm şöyle:

- “Fatih Bey, ben ömrünü hak mücadelesine adamış, kadınların mücadelesine adamış bir kadınım” diye girdi söze.

- “Ben partimde, partinin en ağır abilerine karşı İstanbul Sözleşmesi’ni savunan bir kadınım. Nasıl olur da kadınlara karşı bir hareketim olabilir. Aylardır linç ediliyorum” dedi.

- Ve başladı anlatmaya: “Ömer Faruk Gergerlioğlu diye FETÖ’cü bir vekil var (Burada araya girip Özlem Hanım’a bunun bir itham olduğunu söylüyorum). Bu kişi aylardır beni başörtülü kadınlarla karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Beni bu kadınların haklarını savunmayan biri gibi göstermeye çalışıyor. Olay iki ay geriye gidiyor. Gergerlioğlu beni duyarsızlıkla itham ediyor ama ben o sırada Covid’den hastanedeyim. Bunu bile bile beni itham ediyor. Kadınlara yönelik cezaevinde şiddet varmış ve ben bunu savunuyormuşum.
Yok öyle bir şey.

- Ben kadına yönelik kötü muamele yok der miyim? Ben sadece Uşak’ta böyle bir olay yok dedim. Çünkü gidip inceledim. 4 kadın polis ile konuştum ki bunlardan üçü başörtülü. İçişleri Bakanı ile konuştum. Bu kişilerin avukatları ile konuştum. Bu sırada bana söylenen bir şey yok, bir şikayet yok, bir iddia yok.

- Ben de Uşak’ta böyle bir şey olmamış dedim. Komisyon da gitti, rapor tuttu. Tüm bunlar olurken yapılmış bir şikayet de yoktu. Ben bunu söyledim. Sonra sözü edilen 29 kişiden 4’ü şikayet dilekçesi vermiş. Sonradan. Olabilir buna da bir itirazım yok.

- Sizin konu ettiğiniz olay ise Gara Operayonu sonrası TBMM’de 44 maddelik bir yasa geçiriyoruz, o gün oldu. Bu yasa Meclis'ten geçerken HDP bile engelleme yapmıyor. Normalde haftalar sürecek 44 maddeyi 2 günde geçirdik.

- Son gün HDP soru önergesi verdi. 'Siyasetteki ayrıştırıcı dilin sona erdirilmesi' başlığı ile. Hatta ben de Meral Hanım’a 'Grubunuz bana karşı böyle bir dil kullanıyor, bir vekiliniz beni sürekli hedef gösteriyor, beni canavarlaştırıyor' dedim. Meral Hanım farkında değilmiş. 'İlgileneceğim' dedi.

- Tam gün sonu Gergerlioğlu yine bana saldırdı. Taklidimi yaparak. Ben bunun üzerine konuştum ama 'namus' kelimesini kullanmadım.

- Bakın Fatih Bey, bir avukatım ve ömrüm kadınların mücadelesi ile geçti. Tacizin, tecavüzün, aile içi şiddetin uzun yıllar saklandığına tanık oldum. Her yerde olur bunlar ve bunu anlarım ama cezaevinde kötü muamelenin saklanması aynı şey değil. Ben bunu vurgulamaya çalıştım. ‘Onurlu ve ahlaklı bir kadın bunu 1 yıl saklar mı?’ dedim. Yanlış söyledim, haklısınız. Keşke kadın yerine ‘insan’ deseydim.”

- Özlem Zengin’e göre kendisinin hedef haline getirilmesinin asıl nedeni FETÖ’cü kadınlarla ilgili iddiaları. “Fatih Bey, çok açıkça dile getirdim. Cezaevlerindeki FETÖ’cü kadın tutuklu ve hükümlülerin hamile kalma ve doğum yapma oranları diğer kadın mahkumların tam 4 katı. Pembe Oda denilen uygulamayı biz getirdik ve çok da doğru yaptık ama FETÖ’cüler bunu kullanarak cezaevinde hamile kalıyorlar. Maksatları da Türkiye’yi karalamak. Cezaevinde anne çocuk fotoğraflarını dünyaya göstermek. Ben bunu söylediğim için hedefteyim” diyor.