İzmir'den İstanbul'a gelen ve Sabiha Gökçen'e inişinde savrularak pistten çıkan uçağın pilotları yaralı olarak kurtarıldı. Pilotların kule ile son konuşması da ortaya çıktı

Pegasus Havayolları'nın İzmir-İstanbul seferini yapan ve Sabiha Gökçen'e indiği sırada parçalanarak üçe bölünen uçağın pilotlarının yaralı olarak kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 177 yolcu, 4 mürettebak ve 2 pilotun bulunduğu uçakta 120 kişinin yaralı olduğu açıklandı. 

Uçak inmeden önce kule görevlisinin başka bir uçağın pilotuna da “10 dakikalık operasyonu keseceğiz çünkü yaklaşmadaki rüzgarla yer rüzgarı arasında bir takım tutarsızlıklar var” anonsunu yaptığı ortaya çıktı.

Kulenin uçakla yaptığı konuşma ise şöyle:

- Pist değişecek muhtemel 2,4 pist olacak dinlemede kalın şu an için 10 dakikalık operasyonu keseceğiz. Çünkü yaklaşmadaki rüzgarla yer rüzgarı arasında bir takım tutarsızlıklar var. Pas geçen trafiklerimiz fazla malumat dinlemede kalın arayacağım”

- 87R merhabalar, sizden önce inen trafiğimiz kuvvetli kuyruk rüzgârı (tail-wind) rapor etti

- Sizden önceki trafik pas geçti

120 KİŞİ YARALANDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya 1-2 kişinin durumunun ağır olduğunu, toplam 120 kişinin yaralandığını ifade etti. Yerlikaya, uçakta 175 yolcu, 2 bebek, 4 mürettebat ve 2 pilotun bulunduğunu söyledi. Öte yandan savcılıktan yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.