Park edilmesi yasak olan yerlerde çeşitli işaretler bulunsa da aracını bırakan kişilerin araçları çekiliyor ve para cezası veriliyordu. Süleyman Soylu’nun imzaladığı yeni genelgeyle birlikte ceza sisteminde değişikliğe gidileceği öğrenildi.

DİREKT CEZA KESİLECEK

“Park Yasağı Uygulaması ve Araçların Çekilmesi” başlıklı genelgede park yasağını ihlal eden araçların çekilmesi yerine direkt ceza kesilecek. Park yasağını ihlal ettiği tespit edilen araçların çekilmesi işleminde trafikteki diğer sürücülerin mağduriyet yaşaması, çekilen otoparklarda ve çekicilerin seçilmesinde düzenlemelerle belirlenen şartların yerine getirilmemesi genelgedeki değişikliklere sebep oldu.

BELLİ DURUMLARDA ARAÇLAR YİNE ÇEKİLECEK

Taksi, dolmuş, tramvay gibi ulaşım ve yolcu taşıma hizmeti veren araçlara 15 m aralıkta, resmi kuruluşların özel olarak ayrılmış alanlarına (Hastane, garaj, park, konut) 5 m aralıkta, Kavşaklara ve kavşak içlerine, tünel ve köprülerin girişine, üzerine ve hayati tedbir teşkil edebilecek yerlere (yangın musluğu)  5 m mesafede bulunan araçlar çekilecek. Engelliler için ayrılmış ve trafik güvenliği bozan araçlar da aynı şekilde çekilecek.

Editör: Haber Merkezi