Siyasi partilerin geleneksel olarak gerçekleştirdikleri bayram ziyaretleri, bu yıl 3 Mayıs'ta yapılacak. Ziyaretler öncesi de dikkat çeken program belli oldu. Ak Parti'nin tamamını video konferans yöntemiyle yapacağı bayramlaşmaları diğer siyasi partiler yüz yüze yapacak.

AK Parti'nin bayramlaşmalarının tamamı video konferans yöntemiyle gerçekleşecek. Ak Partinin bayramlaşma heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK üyesi Ayten Aydın ve Genel Merkez Gençlik Kolları MYK üyesi Ertuğrul Yörük'ten oluşurken ilk bayramlaşma CHP ile yapılacak. Sırasıyla AK Parti sonrasında, MHP, Hür Dava Partisi, Saadet Partisi, BBP, DSP, DP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Anavatan Partisi ve Yeniden Refah Partisi ile bayramlaşılacak.

AK Parti bayramlaşma programında, geçmişte AK Parti içerisinde yer alan isimlerin öncülüğünde kurulan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi yer almadı. AK Parti, HDP ile de bayramlaşmayacak.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki CHP kabul heyeti, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Parti Meclisi Üyesi Semra Dinçer ve Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Canan Taşer'den oluştu. Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel başkanlığındaki CHP ziyaret heyetinde ise Kadın Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Armağan Akyüz ile Gençlik Kolları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Baştuğ yer aldı.

Ramazan Bayramı'nda 17 siyasi partiyle bayramlaşacak olan ana muhalefet partisi ilk olarak AK Parti ile video konferans yöntemiyle bayramlaşacak. Ardından DSP ile yüz yüze, Vatan Partisi'yle video konferans yöntemiyle bayramlaşacak olan CHP; HDP, İYİ Parti, Büyük Birlik Partisi, Demokrat Parti'nin ardından yine video yöntemiyle MHP ile bayramlaşacak. CHP'nin bayramlaşmaları Saadet Partisi, Anavatan Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Yeniden Refah Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve Memleket Partisi'yle devam edecek.

MHP'nin bayramlaşma heyetinde ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK üyeleri Fatih Çetinkaya ve Turan Şahin yer aldı. Altı siyasi partiyle bayramlaşacak olan MHP ilk olarak DSP, sonrasında da AK Parti, BBP, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve CHP'yle bayramlaşacak. MHP, İYİ Parti ve HDP ile bayramlaşmayacak.

Editör: Haber Merkezi