Havaalanlarında memnuniyet ve değerlendirme şeklinde anket çalışması başlatıldı ve bu uygulama Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 6 dildeki anket cihazlarıyla gerçekleştirildi. Yolcuların pasaport polisinden memnun oldukları ya da olmadıkları durumlar ortaya çıkarılarak eksik hususlarla ilgili çalışmaların yapılması amaçlandı.

Ardından İçişleri Bakanlığı talimatıyla yeni uygulamaya geçildi ve pasaport polisleri için yeni kıyafetler kullanılmaya başlandı. Yeni kıyafetler sınır kapılarında, havalimanlarında görevli pasaport polisleri için turkuaz rengin öne çıktığı, göğüs hizasında 'Turkey' yazan yelekler şeklinde tasarlandı.

POLİSLER TÜRKİYE İÇİN VİTRİN KONUMUNDA

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'her gün binlerce yolcunun giriş çıkış yaptığı kapılarda görevli polislerin Türkiye için bir vitrin konumunda olduğu' belirtildi. Bu nedenle de kıyafetlerde değişikliğe gidildi. Toplam 203 sınır kapısında yaklaşık 3 bin personelin görev yaptığı bilgisi verildi. 2019 yılı içinde bu kapılardan 114 milyon yolcu giriş çıkışı gerçekleştirildi. Bu yolcuların 84 milyonunu yabancılar oluşturdu. 

Editör: Haber Merkezi