PKK'lılar tarafından katledilen Ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, ölümünün 5. yılında da unutulmadı.  Çakıroğlu, 2015 yılında 6-7 Eylül Kobani olayları sırasında PKK'lı Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak ölürülmüştü

5 yıl önce Ege Üniversitesi'nde PKK'lı hainler tarafından şehit edilen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu, unutulmadı. Belediyeler, milletvekilleri ve bakanlar Fırat Çakıroğlu için mesajlar paylaşırken sosyal medyada ise '#FıratYılmazCakıroğlu' etiketiyle gündem oluşturuldu

Fırat Yılmaz Çakıroğlu filmi vizyona girdi

Kayseri Erciyes Üniversitesi öğrencileri, 2015 yılında formasyon eğitimi aldığı sırada Ege Üniversitesi'nde PKK'lılar tarafından katledilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun hatırasını yaşatmak için “Sızı” adıyla film çekimi yapıldığını duyurmuş ve 20 Şubat'ta vizyona gireceğini belirtmişlerdi. Daha öncede birçok kez belgeseli yapılan Çakıroğlu için ilk kez film yapıldı.

"Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir? Neden hayatını kaybetti" HABERİNİ OKUYUN

PKK'lı Nurullah Semo tarafından öldürüldü

2015 yılında 6-7 Ekim Kobani olaylarının yaşandığı günlerde, bölücü örgüt PKK üniversitelere hakim olma çabası içine girmişti. Silahlı Terör Örgütü PKK, kendilerine karşı çıkan vatansever gençlere sürekli saldırmaya başladı. Bir olay da Ege Üniversitesi'nde yaşandı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu, PKK’lı Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Aynı olayda 7 kişi de yaralandı. Gözaltına alınan Sosyoloji Bölümü 4. sınıf öğrencisi Nurullah Semo tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çakıroğlu'nun katili Nurullah Semo PKK sempatizanı çıktı. 

Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir?

1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğdu. Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıydı. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Aynı fakültede formasyon dersleri alıyordu. Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu idi. Bu görevini yürütürken 21 Şubat 2015 tarihinde öldürüldü. Pınarbaşı Mezarlığı’nda toprağa verildi.