05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM PKK'nın silah bırakma töreni öncesi ilk görüntü! 30 araçlık konvoyla ilerlediler

PKK'nın silah bırakma töreni öncesi ilk görüntü! 30 araçlık konvoyla ilerlediler

MHP lideri Bahçeli'nin çağrısıyla başlayan "Terörsüz Türkiye" sürecinde bugün kritik bir eşik aşılıyor. Aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanlarının da olduğu heyet, PKK'nın silah bırakma töreni için Süleymaniye kırsalında hazırlanan alana yaklaşık 30 araçlık konvoyla gitti. Konvoya IKBY özel güvenlik birimleri eşlik etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çağrısıyla başlatılan “Terörsüz Türkiye” sürecinde bugün kritik bir dönemeç yaşanıyor. Terör örgütü PKK, Irak’ın Süleymaniye kentinde silah bırakmaya hazırlanırken, aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanlarının da bulunduğu heyet, törenin düzenleneceği alana yaklaşık 30 araçlık konvoyla hareket etti. Konvoya, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı özel güvenlik birimleri eşlik etti.

Yer Konum Olarak Gizli Tutuluyor

Kuzey Irak’taki Süleymaniye kırsalında yapılacak silah bırakma töreni, Ankara, Bağdat ve Erbil’in koordinasyonuyla planlandı. Güvenlik ve provokasyon riski nedeniyle törenin tam konumu açıklanmadı. Tören canlı yayınlanmayacak, ancak farklı bir bölgede kurulacak büyük ekranlardan katılımcılara kapalı devre yayın yapılacak.

Süreç Nasıl Devam Edecek?

Törenden sonra PKK’nın, kademeli olarak silah bırakma sürecine devam etmesi bekleniyor. Bu kapsamda bir daha toplu bir tören yapılmayacak. Örgüt mensuplarının grup hâlinde veya bireysel olarak belirlenen merkezlere silah teslim edeceği ve kayıt altına alınacağı bildirildi. MİT ve TSK, bu sürecin “göstermelik” olup olmadığını denetlemek amacıyla özel bir doğrulama mekanizması kurdu. Toplanan silahlar özel yöntemlerle imha edilecek ve üçüncü bir ülkeye gönderilmeyecek.

Kamplar Boşaltılacak

Silah bırakma sürecine paralel olarak PKK’nın lojistik amaçlı kullandığı depolar imha edilecek, kamplar da kademeli şekilde boşaltılacak. Suça karışmamış örgüt mensupları ise dilerlerse Türkiye’ye geri dönebilecek ve bu kişiler hakkında herhangi bir yasal işlem uygulanmayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *