Türkiye'deki en önemli ve en kalabalık meslek gruplarının başında gelen "Polislik"te alım şartları değişiyor. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan karara göre polis olmak isteyenlerin sağlık kurulu raporlarında değişikliğe gidildi. 

A DİLİM SAĞLIK ŞARTI

Yeni düzenlenen karara göre artık polis olmak isteyenler ya da polislik mesleğine geri dönmek isteyenler A Dilim Sağlık Şartları'na uymak zorunda kaldı. Polis adayları bu sağlık raporlarını ise sadece tam teşeküllü hastanelerden alabilecek. Polis Meslek Yüksekokullarından mezun olan adaylar ise A-B-C sağlık şartları ile Emniyet Hizmetlerinde görev alabilecek. E sınıfı sağlık şartına sahip olanlar ise memur olarak atanamayacak. Öte yandan psikiyatrik bir hastalığı bulunan memurlar ise yeni düzenlemeye göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev alamayacak.

ÇALIŞMA SAATLERİ DÜZENLENMİŞTİ

Daha önce İstanbul İl Geneli'nde bulunan 124 merkezde bulunan polislerin çalışma saatlerinde düzenlemeye gidilmişti. Yapılan değişikliğe göre 2 saat çalışan polisler artık 8 saat çalışacak. 12 saat çalışıp 14 saat izin kullanan polisler ise artık 8 saat çalışıp 24 saat izin kullanacak. EGM, böylece polislerin verimliliğini artırmayı düşünüyor.