21 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Polisin şehit edilmesi ve çeşitli saldırılara katılan 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Polisin şehit edilmesi ve çeşitli saldırılara katılan 5 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis memurunun şehit edildiği, 7 polisin yaralandığı terör saldırıları ile çeşitli olaylar gerekçesiyle yargılanan 5 sanık, ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl ile 181 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Yüksekova İlçesinde 2016'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sırasında zırhlı araca el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda 7 polisin yaralanması, polis memuru Abdulkadir Oğuz'un şehit edilmesi ve çeşitli olaylara karıştıkları tespit edilen 5 sanık hakkında açılan davanın karar duruşması görüldü.

Hakkari 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, tutuklu bulundukları cezaevlerinden bazı avukatlar da bulundukları yerlerden SEGBİS ile bağlandı, bazı sanık avukatları da salonda hazır bulundu.

Savunmaları dinleyen mahkeme heyeti, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs", "mala zarar verme", "nitelikli hırsızlık", "nitelikli yağma", "tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması", "silahlı terör örgütüne üye olma", "6136 sayılı yasaya muhalefet", "tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından Ömer S'ye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 188 yıl 4 ay, Şirvan Ş'ye ağırlaştırılmış müebbet ve 59 yıl 8 ay hapis, Uğur Can N'ye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis, Hişyar Ö'ye ağırlaştırılmış müebbet ve 126 yıl 2 ay hapis, Evin Ç'ye müebbet ve 120 yıl hapis cezası verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *