Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman'ın Ekotürk kanalında engelli çocuklarla ilgili sarf ettiği sözler tepki topladı.

Ferman'ın Ekotürk canlı yayınında enflasyona dair konuşurken engelli çocuklarla ilgili söylediği skandal ifadeler sosyal medyada tepki çekti. Prof. Dr. Murat Ferman daha sonra çıktığı canlı yayında özür dilemeye çalıştı.

Ferman, Ekotürk canlı yayınında enflasyona dair konuşurken "Herkesin ortak bir anlayış beraberliğiyle, herkesin bildiği ama ifade etmediği ailenin özürlü çocuğu gibi idare ediyoruz çünkü ondan çocuk parası geliyor. Herkes bir şekilde yararlanıyor ondan. Çok şikayet ediyoruz, 'Yahu geceleri bağırıyor, çağırıyor, huzur bırakmadı, komşularla aramız bozuluyor' diyoruz ama aslında çocukcağız da hayatımızın bir parçası. Onun sayesinde özellikli yerlere girebiliyoruz, indirimli kart alıyoruz, çocuk parası alıyoruz, hak etmediğimiz şeylere ulaşıyoruz. Enflasyon böyle bir şey, enflasyonun biz suç ortağıyız" ifadelerini kullandı.

Ferman'ın bu skandal ifadelerinin ardından Engelliler Platformu Twitter hesabından "Prof. Dr. Murat Ferman'ın katıldığı canlı yayın kanalında, engellilere yönelik yaptığı açıklamaları kınıyoruz. Özel gereksinimli birey ve ailesine verilen hakların haddini bilmez kimseler tarafından, alakası olmayan bir konuda benzetme unsuru olarak kullanılması kabul edilemez." ifadeleriyle tepki gösterildi.

Prof. Dr. Ferman, bu sözlerine gelen tepkiler sonrası ertesi gün Ekotürk yayınında özür dilemeye çalıştı.

Editör: Haber Merkezi