Daha önceki depremleri önceden bilen, Türkiye'nin en ünlü deprem uzmanlarından Prof. Dr. Naci Görür, yeni bir uyarı yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Görür, şu ifadeleri kullandı:

- Değerli arkadaşlar, depremle ilgili sizi bir ölçüde aydınlatmak istediğimizde mecburen bazı jeolojik terimler kullanıyoruz. Yerbilimlerinde çoğu şeyi olasılıklar çerçevesinde değerlendiririz. Sizler ise daha açık konuşmamı, net şeyler söylememi bekliyorsunuz.

- Unutmayın böyle bir yaklaşım bilimsel olmaz. Böyle konuşanlar, deprem tahmini yapanlar, deprem için zaman verenler şarlatanlık yapıyorlar demektir.

- Helen yayının, Plini-Strabo transform fayının üzerinde olabilecek görece büyük depremler sahillerimizi elbetteki etkiler veya oniki Adalar yöresinde tetiklenmiş depremlere neden olabilir. Plini-Strabo zonu elbetteki Fethiye-Burdur Fay zonunu etkileyebilir.

- Bu potansiyel olasılığı söylemek illa da etkileyecek ve buralarda deprem olacak demek değildir. Eğer tweeterdan depremle ilgileniyorsanız, lütfen biraz da okuyup araştırın. Unutmayın biz bilimi sizlerin anlayacağı şekilde mümkün olduğunca basite indirgeyerek anlatmaya çalışıyoruz. Siz de lütfen bu konuyu iyice magazinleştirmeyin.