07 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul depremiyle ilgili flaş açıklama

Prof. Dr. Naci Görür’den İstanbul depremiyle ilgili flaş açıklama

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da meydana gelen depremle ilgili flaş bir açıklama yaptı. 

Ünlü deprem bilimci, Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bugün İstanbul Kartal'da meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

Görür, şu ifadeleri kullandı:

- Arkadaşlar, bugün Kartal yöresinde 4, 1 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bu deprem denizde değil karada.

- 1999 depremlerinden sonra biz Gebze-Maltepe hattı arasında, KAF'ın Adalar koluna paralel bir zayıflık zonunun/ fayın varlığını biliyorduk. 1999 depremlerinden sonra bu hat üzerinde 2000 ve 2001 yıllarında da 4'lü mertebelerde depremler olmuştu.

- Hatta o yıllarda ben buralardaki yerel yönetimleri mektup yazarak uyarmıştım. Hatta bu fayın Gebze-Tuzla arasındaki kısmını biz inceledik. O zaman ben TÜBİTAK MAM başkanıydım.

- Bu fayın varlığı bu yöredeki yerleşim alanlarının daha özenli olmasını gerektirir, çünkü olası Marmara depreminde buralar görece daha zayıflık zonu olarak hareket edecektir. Sevgiyle.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *