Türkiye'de koronavirüs vakaları rekor sayıda artış gösterince alınan tedbirlere yenilerinin de eklenmesi gündeme alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nın ardından Ramazan ayı için alınan kararları şöyle açıklamıştı:

- Toplu iftar ve sahur gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek.

- Teravih namazları camide cemaatle kılınmayacak.

- Yüksek ve çok yüksek riskli illerde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağına 81 il dahil edilecek. Cuma akşamları 21.00'de başlayacak kısıtlama 81 ilde pazartesi günü 05.00'te sona erecek.

Bu kararların ardından koronavirüs vakalarındaki yükseliş hız kesmeyip, aksine daha da yükselince yeni kararlar da gündeme alındı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, pazartesi günü toplanacak.

Toplantıda 55 bini aşan vaka sayılarının ana nedenleri konuşulacak ve yeni tedbirler gündeme gelecek.

Bu tedbirler arasında 24 saat kısıtlama, kademeli mesai, okulların tamamen kapanıp, uzaktan eğitime geçilmesi, toplu taşımadaki durum da bulunuyor.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Kabine Toplantısı yapılacak.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınındaki son gelişmeleri aktarıp, Bilim Kurulu'nun önerilerini anlatacak.

Ardından da alınacak yeni kararlar kamuoyuna aktarılacak.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te katıldığı programda okullarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Biz bu süreci aslında günlük hatta anlık olarak takip ediyoruz. Bizim risk haritasına bakıldığında hangi illerde hangi durumlarda hangi sınıflar açılmalı, kapanmalı elbette birtakım öngörülerimiz var. Tabii ki ilin durumu neyi gerektirirse öncelik sağlık dediğimiz için o ilin valiliği bu kararları alabilir. Gün gün hepimiz duyuyoruz. Burada 'yerinde karar' kavramı çerçevesinde 'hangi illerde ne oluyor?' takip ediyoruz. Çocuklarımızın bazı kayıpları var. İlkokullardaki öğrenmeye ilişkin kayıpların daha yüksek olduğunu görüyoruz. İlkokulları ve köy okullarını açık tutmayı karar altına aldık. Sosyal duygusal becerilerle ilgili durum bizim açımızdan çok çok önemli.