Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmak yasak mı? Karar bugün belli olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında koronavirüsle mücadele kapsamında yeni kararlar alınacak.

Toplantıda Ramazan Bayramı'nda 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması, 65 yaş üstü vatandaşların durumu, açılan AVM, berber gibi işyerlerindeki gelişmeler ele alınacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millette Sesleniş' programında alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmak yasak mı?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkmak yasak mı?  Ramazan Bayramı'na denk gelen arife günü de dahil 23-24-25-26 Mayıs'ta 4 günlük sokağa çıkma kısıtlanması uygulanması gündemde. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ramazan'ın ardından çifte bayram yaşayacağı" ifadeleri sonrası bu kısıtlamanın son kez uygulanması bekleniyor.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için uygulanan sokağa çıkma uygulaması da görüşülecek başlıklar arasında. Bu sürenin esnetilmesi bakanlar ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda şekillenecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın bir sunum yaparak, kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Toplantıda ayrıca, turizmde normalleşme adımlarıyla birlikte tatil bölgeleri ve otellerde alınacak tedbirlerin de görüşülmesi bekleniyor.
 

Editör: Haber Merkezi