Rasim Ozan Kütahyalı Hakkında Hazırlanan İddianame Tamamlandı: 1 Yıldan 3 Yıla Kadar Hapis İstemi
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Kütahyalı için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Geçtiğimiz günlerde “CHP’ye kayyum atanacak” iddiasını dile getirmesi üzerine soruşturma açılan Kütahyalı, Bolu’da seyir halindeyken gözaltına alınmıştı. İlk işlemlerinin ardından SEGBİS aracılığıyla Ankara'daki savcılığa ifade veren gazeteci, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, kendisine yurt dışı çıkış yasağı getirilmişti.
"Gazetecilik refleksiyle yaptım"
İfadesinde yaptığı paylaşımın herhangi bir kamu görevlisine dayanmadığını ve gazetecilik mesleğinin getirdiği "şehvet ve heyecan" ile hareket ettiğini söyleyen Kütahyalı, kamuoyunda oluşan algı nedeniyle üzgün ve pişman olduğunu belirtti. Söz konusu iddiaların doğruluğunu teyit etmeden paylaşımda bulunduğunu da kabul eden Kütahyalı, sonrasında düzeltme açıklamaları yaptığını hatırlattı.
“Borsa bilgim yok, çıkar sağlamadım”
Paylaşımların finans piyasalarında manipülasyon amacı taşıdığı yönündeki iddialara da yanıt veren Kütahyalı, Borsa İstanbul'da herhangi bir hisse alım satımı gerçekleştirmediğini, hatta sistemin nasıl çalıştığını dahi bilmediğini söyledi. Malvarlığında herhangi bir artış olmadığını da belirterek hesaplarının incelenmesini talep etti.
Adalet Bakanı’na destek verdi
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarını destekleyen Kütahyalı, yaptığı paylaşımın yanlış anlaşılmalara yol açtığını ve bu nedenle kendisini sorumlu hissettiğini belirtti. Bu olaydan sonra bir süre haber üretimine ara vereceğini de sözlerine ekledi. İddianamenin kabul edilmesi durumunda Rasim Ozan Kütahyalı, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.