İstanbul
Açık
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi GÜNDEM Rehabilitasyon merkezinde şiddet iddiası: Soruşturma başlatıldı

Rehabilitasyon merkezinde şiddet iddiası: Soruşturma başlatıldı

Elazığ'da özel rehabilitasyon merkezinde şiddet iddiası sonrası adli ve idari soruşturma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettiş görevlendirdi.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Elazığ'da down sendromu, otizm ve epilepsi tanıları bulunan 14 yaşındaki Muhammed Cüneyt Yalçın'ın eğitim gördüğü özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde şiddete maruz kaldığı iddiası üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada, olayın tüm yönleriyle incelendiği belirtilirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettiş görevlendirildi.

Baba Çocuğunun Vücudunda Darp İzleri Olduğunu İddia Etti

İddiaya göre, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören Muhammed Cüneyt Yalçın'ın şiddete maruz kaldığı kurum yetkilileri tarafından ailesine bildirildi. Bunun üzerine merkeze giden baba Mehmet Yalçın, çocuğunun vücudunda darp izleri bulunduğunu öne sürdü.

Baba Yalçın, yaşanan olayın ardından oğlunu Fırat Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne götürerek ilk darp raporunu aldı. Kurum yetkililerinin, olayın başka bir engelli çocuk tarafından gerçekleştirildiğini söylediğini aktaran Mehmet Yalçın, kurumda ihmal bulunduğunu iddia etti.

Mehmet Yalçın, çocuğunun özellikle ense, sırt ve omuz bölgesinde darp izleri bulunduğunu belirterek, darp raporunun ardından adli mercilere suç duyurusunda bulundu.

Elazığ Valiliği'nden Açıklama

Olayın ardından Elazığ Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İlimizde faaliyet gösteren özel bir rehabilitasyon merkezinde, 10 Temmuz 2026 Cuma günü saat 15.00 sıralarında üzücü bir olay meydana gelmiştir. Edinilen ilk bilgilere göre, ağır zihinsel engelli bir bireyin bina girişinde taşkın davranışlar sergileyerek eğitim personeline ve servis aracına yönelik saldırgan tutum göstermesi üzerine, olayın kontrol altına alınması amacıyla görevli öğretmenler müdahalede bulunmuştur. Bu esnada sınıfta gözetimsiz kalan orta düzey zihinsel engelli bir öğrenci, aynı sınıfta bulunan başka bir öğrenciye plastik bayrak çubuğuyla vurmuş ve öğrenci hafif şekilde yaralanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Adli ve İdari Süreç Başlatıldı

Valilik açıklamasında, yaralanan öğrenciye gerekli sağlık müdahalesinin gecikmeksizin yapıldığı belirtilerek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari soruşturmanın derhal başlatıldığı bildirildi.

Ayrıca, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından müfettişlerin görevlendirildiği belirtilen açıklamada, olayın adli ve idari merciler tarafından titizlikle incelendiği ifade edildi.

Valilik açıklamasının devamında ise, "Valiliğimizce süreç yakinen takip edilmektedir. Soruşturmanın selameti açısından doğrulanmamış bilgi ve iddialara itibar edilmemesi önem arz etmektedir." denildi.