Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifa ettiğini açıklamasının ardından istifanın kabul edilmesi durumunda ekonomi yönetiminin kime devredileceği netlik kazanmadı ancak eski Başbakan Binali Yıldırım’ın ekonomiden sorumlu Başkan Yardımcısı olabileceği yönünde beklentiler bulunuyor.

Reuters’a bilgi veren bir AKP kaynağı istifasının ardından bugün sabahın erken saatlerine kadar Albayrak’a hâlâ ulaşılamamış olduğunu belirtirken, biri AKP’den olmak üzere iki kaynak istifa kabul edilse bile Albayrak’ın ardından yapılacak atama belirlenmeden açıklamış olmasının Erdoğan’ı zor durumda bıraktığını ve parti içi dengeyi bozduğunu ifade ettiler.

Cumhurbaşkanı yardımcısı olabilir

AKP’den üst düzey bir yetkili, istifanın ardından ekonomi yönetiminin yeniden yapılandırılacağı bir kabine değişikliğinin ele alınabileceğini belirterek, “İstifa konusunda evet veya hayır demeden adım atılamaz. Kabine değişikliği yarı yarıya olabilir. Binali Yıldırım cumhurbaşkanı yardımcılığına getirilebilir. Albayrak’ın istifa şekli cumhurbaşkanına zarar verdi. Geçen hafta dolar bu kadar yükseldi. Bu niyeydi de bugün dolar %3.5-4 düştü bunu iyi görmek lazım” dedi.