Kastamonu, Sinop, Bartın'daki sel felaketine yenilerinin eklenmesinden endişe ediliyor. Bu kez de Rize, Artvin, Ordu'dan endişe verici haberler gelmeye başladı. 

Ordu'nun Fatsa ilçesinde aniden etkili olan şiddetli sağanak sele dönüştü. Karadeniz Sahil Yolu ulaşıma kapanırken, çok sayıda iş yerini su bastı. Yağış kuvvetli bir şekilde sürüyor. Belediyeden sık sık halka tedbirli olunması ve gerekli olmadıkça sokağa çıkılmaması uyarısı yapılıyor.

Artvin'in Şavşat ilçesinin Armutlu mahallesinde yağmur etkisiyle taşan dere yolları çamura buladı. Bazı köylerde tarım arazileri zarar görürken, yağışın durmasıyla hayat normale döndü. Yusufeli ilçesinde etkili olan yağış Evren mahallesinde bulunan derenin taşmasına sebep oldu. Taşan dere karayolunu ulaşıma kapatırken, bir kamyon ve sürücüsü taşan derenin ortasında mahsur kaldı. Aracını hareket ettiremeyen sürücünün yardımına koşan Yusufeli Belediyesi ekipleri kamyonu  güvenli bölgeye çekti. Ekipler iki ayrı ilçede de çalışmalarını sürdürdüğünü öğrenildi.

Rize'de de yağış etkili oluyor.

Çayeli ilçesine bağlı Kestanelik, Karaağaç, Derecik Güzeltepe Köyü'nde derenin taşması sonucu heyelanlar meydana geldi. İlçeye bağlı Beyazsu Köyü'nde ise derenin getirdiği heyelan köprünün yıkılmasına sebep oldu.

Rize İl Özel İdare Ekipleri tarafından tıkanan dere yatağının açılmasıyla olası bir su baskınının önüne geçildi. Yine Beyazsu köyünde debisi artan derenin suları dere yatağında bulunan cami lojmanının duvarlarına çarptı. Çevre sakinleri korku dolu dakikalar yaşadı.

Yamaçlardan kopan toprak kütleri nedeniyle Büyükköy beldesine bağlı 4 mahalleye ulaşımı sağlayan yollar, ulaşıma kapandı. Ekipler, iş makinesi destekli kapanan yollarda çalışmalarını yürütürken, bölgede yağmur da etkisini sürdürüyor.

Etkili yağışla Çayeli ilçesindeki ünlü Ağaran Şelalesi de taştı. Taşma sonucunda şelalenin alt kısmında ulaşıma kapanan yolda, hasar oluştu. O anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi

Editör: Haber Merkezi