İstanbul Bakırköy’de 27 Ocak akşamı meydana gelen olayda, Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramıştı. Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybetmiş şoförü ise yaralı kurtulmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda aralarında tetiği çeken Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 20 sanık hakkında dava açılan davanın görülmesine devam ediliyor. Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın üçüncü celsesine 10’u tutuklu 20 sanık katıldı. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu’nun da avukatlarıyla birlikte hazır bulunduğu duruşmaya Ece Erken yine katılmadı.

MAHKEMEDE İFADE DEĞİŞTİRDİ

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından bugün müştekilerin dinlenmesine başlandı. İlk olarak sanıklardan Gökhan Karakan’ın daire satışı yüzünden anlaşmazlık yaşadığını ve kendisini dolandırdığını iddia ettiği Suphi Malgaz ifade verdi. Emniyetteki ifadesinde Gökhan Karakan’ın kendisini tehdit ettiğini söyleyerek, “10 bin dolara adam öldürüyorlar. Ben de ağabeylerimi yollayacağım dedi” diyen Suphi Malgaz mahkemede ifade değiştirdi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Malgaz mahkemede verdiği ifadede, “Emniyette verdiğim ifadeleri polislerin yönlendirmesiyle verdim. Gökhan beni tehdit etmedi” dedi.Yine emniyetteki ifadesinde Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun avukatı olduğunu söyleyen Suphi Malgaz mahkemedeki ifadesinde ise, “Şafak benim avukatım değil, kendisinde vekaletim yok. Bir davama girmişliği yoktur. Sadece arkadaşımdı” dedi.

“ARAMIZA PARA MEVZUSUNUN GİRMESİ MÜMKÜN DEĞİL”

Sanık Kadir Yasak’ın kendisi için bir olaya girmediğini söyleyen Suphi Malgaz, “Benim paramla ilgili hiçbir olaya girmedi. Ali Yasak ile geçmişimiz var. Dostluğumuz var. Ben şikayetçi değilim. Aramıza para mevzusunun girmesi mümkün değil. Şafak öldürüldüğünde üzerime alındım. Çok ağladım. Ancak konunun benden çok uzak olasından dolayı rahatım. Konu o an kapandı. Konu parayı aşmış” dedi.

Editör: Haber Merkezi