Sakarya'nın Hendek ilçesi yakınlarındaki bir havai fişek fabrikasında saat 11.30 civarındaki büyük patlamanın üzerinden 1.5 saat geçti ama patlamalar hala sürüyor.

İlk patlamanın ardından fabrikada çalışan kardeşi için hemen olay yerine giden bir tanık Habertürk TV'ye canlı bağlandı ve "Kardeşimizi kurtardık. Ancak durum iyi değil. En hafif patlamanın olduğu bir bölümdeki çatı çalışan işçilerin üzerine düştü. Kimse oraya yaklaşamıyor. Çünkü patlamalar devam ediyor" dedi. Şu ana kadar 41 yaralı olduğu belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bölgeye hareket etti. 

150 çalışanın bulunduğu belirtilen fabrikaya  müdahale için patlamanın sona ermesi bekleniyor.

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "150-200 civarında çalışanı olduğu söyleniyor. Ambulans ve itfaiye dışında kimseyi almıyorlar. Net bir bilgim yok. 3-4 yıl önce de patlama yaşandı. Aynı fabrikada oldu. Ölen olmamıştı. Patlamalar hala sürüyor. Olay yerine 300 metre mesafedeyim. İlk baştaki kadar güçlü olmasa da patlamalar sürüyor. Tüm ekipler şu an burada. Hendek ilçesine 16 kilometre mesafede bir tesis. Çok güçlü bir patlamaydı. Telefonlarımız susmuyor. Tüm kentte duyuldu. Çevre illerde de duyuldu. Bomba düşmüş sandık. Şu an güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik çemberi kuruldu" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Dualarımız canlarımızla. Sakarya Hendek'te patlama olan Havai Fişek Fabrikası'nda canlarımız var. Allah hepsini korusun. Tüm dualar ve gayretler onlar için.
 

Editör: Haber Merkezi