Türkiye'nin en büyük üçüncü kripto para borsası Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 391 kişi mağdur ederek 2 milyar dolarlık vurgunla yurt dışına kaçtığı iddiası sonrası şirket hakkında detaylı bir inceleme ve Özer'in kırmızı bültenle aranması ile Arnavutluk'tan iadesi için işlem başlatıldı.

SEDAT PEKER İLE BAĞLANTILI OLDUĞU ÖNE SÜRÜLDÜ

İnceleme devam ederken diğer taraftan 'Dijital Tosuncuk' Faruk Fatih Özer ile ilgili çarpıcı bir iddia gündeme geldi. Faruk Fatih Özer'in geçtiğimiz günlerde ilişkili olduğu yerlere operasyon düzenlenerek tüm mal varlığına el konulan ve yurt dışına kaçtığı belirlenen suç örgütü lideri Sedat Peker'le bağlantılı olduğu iddia edildi.

Sedat Peker'e yönelik düzenlenen operasyonların kendi şirketi Thodex'e doğru kayacağını düşünen Faruk Fatih Özer, iddiaya göre 2 milyar dolar değerindeki kripto para ile Arnavutluk'un başkenti Tiran'a kaçtı.

ŞU ANA KADAR 65 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bu sabah operasyon düzenledi. İstanbul merkezli 8 ilde 78 kişinin yakalanması için düzenlenen operasyonda şu ana kadar 65 kişi gözaltına alındı.

Editör: Haber Merkezi