2023 seçimleri için “kaybet-kaybet seçimidir. Kan akabilir, tansiyon çok yükselir” cümlelerini kullanan Nagehan Alçı’ya Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’dan “lüzumsuz söylemlerle yurttaşları germe” karlılığı geldi

NAGEHAN ALÇI “KAN AKABİLİR” DEMİŞTİ

Yaklaşan seçim sürecinde yaşanabilecekler hakkında çok ciddi iddialarda bulunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı katıldığı bir programda "Haziran 2023 seçimleri hiçbir şekilde bir kazan-kaybet seçimi olamaz, kim kazanırsa kazansın. Bana diyorlar ki 'Muhalefet kazanacak, sen o yüzden dönüyorsun'. Bakın muhalefet ya da iktidar kazanması meselesi değil, kim kazanırsa kazansın bu seçimler böyle bir kutuplaşma bu kadar büyük bir tansiyonla ve devletin bu kadar güçlü, çekirdek bir şekilde mevdut durumda bir arada durmasıyla muhakkak bir kaybet-kaybet seçimidir. Hem kazanan için kaybet, hem kazanan için kaybet." diye konuşurken  seçim süreci için "Kan akabilir, tansiyon çok yükselir, sokaklardaki gerilimi kontrol edemezsiniz. Bunun sorumlusu hepimiz oluruz" diyen Alçı, sözlerini "O yüzden ben hem muhalefet hem iktidara muhakkak bir orta yol bulup, bir an önce, seçimlerden önce bir uzlaşı zemini yaratmaları çağrısında bulunuyorum. Bunun için hatta yalvarıyorum" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARI GERME

Nagehan Alçı’ya Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz’dan cevap geldi. Durmuş Yılmaz, Alçı’ya “Olacak olanı mı, olması istediğini mi söylüyor; bilmiyorum.” sözleriyle yüklendi.

Yılmaz ,Nagehan Alçı’nın “Kan akabilir, tansiyon çok yükselir” cümlelerinin yer aldığı videoyu paylaşırken şunları yazdı:

“Olacak olanı mı, olması istediğini mi söylüyor; bilmiyorum. Bildiğim şey her şey sandıkta uhunetle ve suhunetle yurttaşlar tarafındak çözümlenecektir. Demokrasiye inan yeter, lüzumsuz söylemlerle yurttaşları germe.”

Editör: Haber Merkezi