Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu engellemek için Fırat'ın doğusuna Barış Pınarı adlı harekatı resmen başlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle, PKK/PYD mevzilerine bomba yağdı. Teröristlere ait sığınak ve mevzilerin de bulunduğu 180'den fazla hedef ateş altına alındı. Ses Batı'dan geldi. 

EMPERYALİZMLE YÜZYIL SONRA YENİDEN

Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan bu yana emperyalizme karşı en büyük askeri operasyonu dün başladı. Başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından  Fırat'ın doğusunda hem beslenen hem de şımartılan terör örgütü yolun sonuna geldi. Türkiye'nin Barış Pınarı adını verdiği operasyonla, 40 yılda 57 bin cana, 1.1 trilyon dolar servete mal olan, Türk'le Kürd'ü düşman etmek ve Türkiye'yi parçalamak isteyen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD/YGP'ye ağır darbe indiriliyor. 

UÇAKLAR 30 KM DERİNE GİRDİ

F-16 savaş uçakları, Barış Pınarı harekatı kapsamında YPG/PKK hedeflerini vurdu. Savaş uçakları, Fırat nehrinin doğusunda, yaklaşık 30 kilomertre derinliğe kadar indi. Ayn İsa ilçesi çevresindeki Rami Hava Üssü ve cephaneliği ile Aluk, Mustel, Esadiye, Fender ve Huşan köylerindeki terör örgütü hedefleri, savaş uçaklarınca bombalandı.

MSB AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanlığı'nın Resmi Twitter Hesabı'ndan, "Barış Pınarı Harekâtı gece boyunca havadan ve karadan başarıyla sürdürüldü. Belirlenen hedefler ele geçirildi. Harekât planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor" açıklaması yapıldı. 

Editör: Haber Merkezi