Kuzey Irak'ın Gara bölgesinde yıllarca rehin tutulduklan sonra PKK'lı canilerce katledilen 13 vatandaşımızın bir süre önce ailelerine yeni yıl mesajları gönderdiği ortaya çıktı. Mesajları teröristler kamera kaydıyla çekmiş ve şehitlerin ailelerine yollamış.

Sabah'tan Özgür Cebe'nin yazdığı habere göre işte o yürek yakan mesajlar:

Osmaniyeli şehit asker Adil Kavaklı: "Buradan anneme, babama ve tüm sevdiklerime bol selam gönderiyorum. Beni merak etmelerini, üzülmelerini hiç istemiyorum. Tüm dünyaca milletlerin, insanların kardeşçe yaşamalarını istiyorum. İnşallah yarın bir gün şartlar oluştuğunda geri dönerim."

Kendi düğünü için gittiği Diyarbakır Lice'de kaçırılan Kahramanmaraşlı Uzman Çavuş Hüseyin Sarı: "13 Ağustosta kendi düğünüme giderken Diyarbakır Lice yolunda kaçırıldım. Düğünüm yarım kaldı. Buradan öncelikle ailem, eşim tüm sevdiklerim merak etmesinler. Eşime de buradan bir şey söylemek istiyorum; beni beklesin inşallah yarım kalan düğünümüzü tamamlayacağız."

Kaçırıldığında 1,5 aylık er olan Müslüm Altıntaş: "Tunceli-Erzincan yolunda bir buçuk aylık asker iken alıkonuldum. Artık bu işler bitsin. Burada iyiyim benim durumumda olan arkadaşlarım da iyi. Buradan kurtulmak istiyorum."

Erzurumlu, 30 yaşındaki Jandarma er Sedat Sorgun da ailesine şu mesajı yollamıştı: "Van F Tipi cezaevinde jandarma er olarak görev yapıyorum, cezaevi koruma personeliyim. 13 Ağustos'ta yol kesilmesi sonucu alındım, o tarihten bu yana buradayım. Herkes özgürce istediği yere gidebilsin, gelebilsin ve yollarca seyahat edebilsin"

29 yaşındaki polis Sedat Yabalak: "Evliyim, 20 aylık bir kızım var. 28 Temmuz'da Lice'de kaçırıldım. Özellikle ben eşim için bir şey söylemek istiyorum; yaptıkları çabaları, girişimleri ve mücadelesini buradan duyuyorum. Onu çok sevdiğimi bilmesini isterim, ondan en büyük isteğim önce kendisine sonra da çocuğumuza çok iyi baksın."

Malatyalı astsubay Semih Özbey: "17 Eylül 2015'te Pülümür yolunda rehin alındım ve o tarihten bu güne kadar buradayım. Hiçbir şekilde ailemden haber alamadım. Ailem merak etmesin. Artık tüm dünyaya barış hakim olsun istiyorum."

Siirtli er Süleyman Sungur: "Bingöl Kiğı'da askerim, erim. 15 Ağustos'tan beri rehin tutuluyorum. Bayram iznine geldim. Bayram dönüşü yolda kaçırıldım. İnsanlar ölmesin. Bu işler son bulsun."

Düğün konvoyundayken kaçırılan polis Vedat Kaya : "İzne gelmiştim. Diyarbakır'da düğün konvoyundayken kaçırıldım. İnşallah ailem iyidir. Beklentim tüm insanların barış ve kardeşlik içinde yaşamasıdır. İnşallah tez zamanda evimize, ailelerimize kavuşuruz."

Editör: Haber Merkezi