Artvin'de yer alan Kemalpaşa Çok Porgramlı Anadolu Lisesi’ni (ÇPAL) ziyaret eden İlçe Kaymakamı Faruk Saygın burada kendisine selam vermek için elini uzatan öğretmene karşı sergilediği tavır ile gündeme gelmişti.

Sınıfa sonradan girdiği öğrenilen öğretmenin elini uzatarak selam vermesi üzerine “Haddini bil, sınıftan çık dışarıya bekle” diyen kaymakam, gelen tepkiler üzerine özür diledi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, olayın yaşandığı okula yeni bir ziyarette bulunan Saygın, bu kez öğretmen Burak Kılıç'a çiçek vererek özür diledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde: 

Ziyarette öğretmenimiz ile bir araya gelen Kaymakam Saygın: "29.09.2021 Çarşamba günü gerçekleştirdiğimiz okul ziyareti sırasında karşılıklı yanlış anlaşılma nedeniyle yaşanan hadise beni derinden üzmüştür.

Pandemi koşulları gereği küçük bir heyetle gerçekleştirdiğimiz sınıf ziyaretleri sırasında iki öğretmenin görevli olduğu sınıfınızda sizin sonradan sınıfa gelmeniz, kim olduğunuzu o an bilmiyor olmam ve tokalaşmak maksadıyla elinizi uzatmanız sebebiyle salgın tedbirleri açısından sizi uyarma gereği duydum.

Öte yandan, sizin özel eğitim öğrencimizin bakımı ile ilgilenmeniz sebebi ile sonradan sınıfa geldiğinizi anladım. Yaşanan yanlış anlaşılmadan kaynaklanan hadiseden üzüntü duyduğumu size özellikle belirtmek isterim" dedi.

"KAYMAKAMIMIZ İLE HELALLEŞTİ"

Kemalpaşa Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmeni Burak Kılıç, Kaymakam Saygın'a yanlış anlaşılma sonucu doğan olayın bu noktaya gelmesinden üzüntü duyduğunu ve kamuoyuna yansıtılan içeriğin olayın gerçekliği ile bağdaşmadığını belirterek "Kaymakamımıza yapıcı tavrı dolayısıyla teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı ve kaymakamımız ile helalleşti.