Türk televizyonlarının en büyük skandallarından biri yaşandı.

Ülke TV'de Esra Elönü'nün yaptığı "Arafta sorular" programına katılan ve "Yazar" olduğu söylenen Sevda Noyan isimli bir kadın oturduğu sitedeki komşularına ölüm tehditlerinde bulundu.

Eşi Engin Noyan'ın FETÖ'nün kanalı Samanyolu TV'de uzun yıllar programlar yaptıkları belirlenen Sevda Noyan, "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede 3-5 var, benim listem hazır" dedi.

15 Temmuz’da istediklerini yapamadıklarını belirten Noyan, “Bizim aile şöyle 50 kişiyi götürür. Biz bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak… Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle 3-5 var, benim listem hazır” diye konuştu.

Noyan "Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede böyle 3-5 var, benim listem hazır" derken, programın sunucusu Esra Elönü de "Ayak az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar” diye ekleme yaptı. 

Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu'ndan açıklama

Programın büyük tepki görmesinden sonra Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu'ndan açıklama yapıldı.

Açıklama şöyle:

"3 Mayıs 2020 Pazar günü Arafta Sorular Programı’na konuk olan Sevda Noyan’ın, kamuoyunda tartışılan “darbe söylentileri” üzerine yapmış olduğu maksadını aşan açıklamaları Kanal 7 Medya Grubu’nun kurumsal değerleri ve yayın ilkeleri ile hiç bir şekilde uyuşmamaktadır.

Sevda Noyan’ın “darbe ve darbecileri” eleştirmenin ötesindeki söylemlerini Ülke TV ve Kanal 7 Medya Grubu olarak asla tasvip etmiyoruz.

Tasvip etmediğimiz ve yayın ilkelerimize aykırı sözlerin Ülke Tv ekranlarından sarfedilmesi nedeniyle kamuoyundan özür dileriz."
 

Editör: Haber Merkezi