Kara para aklama suçundan yurtdışına firar eden SBK Holding’in sahibi Sezgin Paran Korkmaz’ın Bodrum’daki Paramount Otel’ine tehdit ve şantajla el konulduğu iddiasıyla başlayan tartışmalarda ortaya başka bir iddia atıldı. Korkmaz’ın elinde bulunduğu söylenen ses kaydında 12 gazetecinin Korkmaz’dan para aldığı iddia edilmişti.

Serkut Bozkurt isimli gazeteci katıldığı Youtube kanalında, Sezgin Baran Korkmaz'dan para alan 12 gazeteciden birinin Ahmet Hakan olduğunu öne sürdü.

Sedat Peker, Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş’in de Ankara’daki bir işi çözmek için Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon avro istediği iddia etmişti. İddiaların ardından Korkmaz ile görüşen Fatih Altaylı, “Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar.” diye yazdı.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, köşe yazısında firari Sezgin Baran Korkmaz ile görüştüğünü ve kendisine Veyis Ateş ile olan görüşmesini dinlettiğini yazıp, görüşmenin içeriğini paylaştı. 

Gazeteci yazar Murat Ağırel ise Halk TV yayınında “Sezgin Baran Korkmaz, ses kaydında 12 gazetecinin adını veriyor ve bu isimleri maaşa bağladığını söylüyor. Kaydı birçok kişiye dinletmiş.” ifadelerini dile getirmişti.

AHMET HAKAN: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, sosyal medya platformu Twitter hesabından  yaptığı bir paylaşım ile iddiaya cevap verdi. Hakan, “Dün akşam saatlerinde bir YouTube yayınında kendisine “gazeteci” diyen ama adını ilk kez duyduğum bir şahıs, hakkımda alçakça iftiralar attı. Bugün itibariyle bu müfteri şahısla ilgili suç duyurusunda bulunuyorum. Kendisiyle yargı yoluyla hesaplaşacağız.” dedi.