İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan, daha sonra ise neredeyse tüm dünyaya yayılan coronavirus salgınının dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalardan sonra Türkiye'de de görüldüğü tespit edildi. 

Sağlık Bakanı Koca'nın yaptığı bu açıklamadan sonra, halk marketlere akın etti. Bilhassa temizlik ürünlerinin bulunduğu raflar bomboş kaldı. Kolonya stoku tüketildi. İnternetten sipariş vermeye dönen durum için ortaya fırsatçılar belirdi. Ünlü e-ticaret siteleri bile belli ürünlere yüzde yüze varan zamlar yaptı. Konu ile ilgili Show TV ana haber spikeri Ece Üner'den açıklama geldi. 

Sorsak hepimiz müslümanız

Show TV haber spikeri Ece Üner, koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan fırsatçılar için ağır sözler söyledi. Üner, "Şimdi namuslu esnafa hiçbir lafımız sözümüz yok ama virüs mü fırsatçılar mı daha hızlı yayılıyor bilemedik. Korona geliyor maske fiyatı 5 katına çıkıyor. Dezenfektan bilmem kaç katına çıkıyor. Makarna 3 katı fiyatına satılıyor. Deprem oluyor ev sahipleri kirayı 3 katına çıkarıyor. Ramazan oluyor yiyeceğe zam geliyor. Sorsan hepimiz müslümanız ama gel gör ki namaz 5 vakit ahlak 24 saat farz. İhbar edin. İhbar edin bu bizim vatandaşlık sorumluluğumuz aynı zamanda." dedi.

Editör: Haber Merkezi