Suriye'de verilen mücadelede büyük katkı sağlayan SİHA'ların mimarı Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin bu konuda dünyada en iyi ülkelerden biri olduğunu belirtti.

'Mehmetçiğimize destek olmamız gerek'

Tüm dünya Suriye'deki Bahar Kalkanı operasyonunda Türkiye'nin kullandığı SİHA'ları konuşurken Bayraktar önemli açıklamalarda buluundu. Bu konuda dünyada hayranlık uyardığımızı dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti: 

"Öncelikle milletimizin başı sağolsun. Biz tabi tüm millet olarak çok üzüldük. Bu operasyonda bizim insansız hava araçlarımız görev alıyordu ama bu bizi insani olarak çok etkiledi. Şehitlerimizin kanının yerde kalmaması için bizim bu takım oyununu uygulamamız gerekiyor. Sürekli yeni fikir ve tedbir üretmeye çalışıyoruz. Orada canı pahasına mücadele eden Mehmetçiğimize destek olabilmemiz lazım.

'En iyilerinden biriyiz'

Biz elimizden gelen tüm gayreti yüreğimizle milletimizin duaları gibi ortaya koymak istiyoruz. Türkiye dünyada bu alanda en ileri ülkelerden hatta operasyonel kullanım kabiliyeti açısından baktığımızda dünya da en iyi bir veya iki ülkeden biri diyebilirim.

Tüm dünya hayranlıkla izledi

Tüm dünya bunu hayranlıkla izledi. Onlarca SİHA görev alıyor. Dünyada da bu pek eşi benzerine rastlanmamış bir durum. Bunları TSK kullanıyor böyle bir teknolojiyi adapte edebilmiş bir orduda açıkçası bu anlamda yok diyebilirim.

Editör: Haber Merkezi