Kamuda karşılaşılan bir sorun ya da komşusuyla yaşadığı bir problem... Vatandaşlar sorun yaşadığı ya da düzeltilmesini istediği böyle durumlarda dilekçe hakkını kullanarak devlete başvurabiliyor. Türkiye'de ise bu şekilde dilekçe kabul eden 7-8 kurum bulunuyor.

MECLİS BAŞKANI TALİMAT VERDİ

Çözüme kavuşmak isteyen vatandaşlarsa çoğu zaman sadece bir merkeze değil bu kurumların pek çoğuna başvuru yapıyor. Bu da kamuda bürokrasi, zaman, efor ve maddi kaynak kaybına neden oluyor. Meclis Başkanı Mustafa Şentop bu kaybın önüne geçilmesi için talimat verdi.

7-8 YERE BAŞVURMALARINA GEREK KALMAYACAK

Meclis Dilekçe Komisyonu bu doğrultuda bir çalıştay yapma kararı aldı. Ön toplantısının 12 Aralık'ta çalıştayın ise 2020 yılının başında yapılması planlanıyor. Akademisyenlerin de katılacağı çalıştayda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile daha uyumlu bir şikayet ve talep sistemi oluşturulması ele alınacak. Bu sayede hem vatandaşların birçok noktaya başvurmalarına gerek kalmayacak hem de kurumların birbirinden bağımsız olarak aynı şikayeti çözmek için çaba sarfetmesine. Çalıştay sonunda çözüm önerilerini içeren bir rapor hazırlanacak. 

Editör: Haber Merkezi